Smartklokker

De siste årene har markedet for smartklokker eksplodert! Hovedgrunnen til dette er at dagens elektronikk har blitt kompakt nok og batterikapasiteten stor nok til at produsentene av smartklokker nå får plass til en liten datamaskin i klokken din.

Funksjonaliteten varierer en del og det gjør batterikapasiteten også, men kvaliteten på smartklokkene som selges her i Norge har jevnt over god kvalitet og kan hjelpe deg med å effektivisere både trening og hverdagen generelt.

WOOFit Go Høyttalere fra SACKit

Aktivitetsbånd fra 149,- kr hos MyTrendyPhone.no

Smartklokke eller aktivitetsarmbånd?

Det finnes to hovedkategorier innen smartklokker, smartklokke og aktivitetsbånd.

Aktivitetsbånd er ofte fokusert på trening og inneholder mindre «generell» funksjonalitet enn en ren smartklokke.

 

Smartklokke for trening

Dersom du skal bruke smartklokken til effektivisering av treningen bør du se etter funksjonalitet som pulsmåler og skritteller i tillegg til at den bør være vanntett slik at smartklokken tåler svette og vann.

Eller Samsung Galaxy Fit hos Dustin.no

Eller Huawei Watch GT Sport hos Dustin.no

Smartklokke for en effektiv hverdag

Noen smartklokker er koblet til mobiltelefonen din ved hjelp av blåtann (bluetooth) men det finnes også smartklokker som støtter vanlig mikro-sim og den nye esim standarden.

 

 

Smartklokke for barn

Barn kan ha god nytte av en smartklokke både for å holde kontakt i tillegg til at det finnes en rekke smarte funksjoner som for eksempel en SOS funksjon som sender GPS koordinater til pre-definerte telefonnumre i tilfelle noe skulle skje.

Det er verdt å merke seg at det tidligere har vært avdekket svakheter i smartklokker beregnet for barn som har gjort det mulig for uvedkommende å hente ut informasjon fra klokkene. Du bør derfor alltid vurdere om ditt barn har behov for denne type teknologi eller ikke.

Etter de nevnte avsløringene gjorde en rekke produsenter grep for å sikre produktene sine og vi kan i dag anbefale noen utvalgte modeller.

BOOMit Party Speaker fra SACKit

Leave a Reply