Tag

bilder

Skjule bilder på iPhone, iPad og iPod

By | Tips og triks | No Comments

De fleste av oss liker å vise frem bilder vi har tatt med telefonen. Men det kan være enkelte bilder du ønsker å holde litt mer privat enn andre. I slike situasjoner er muligheten til å skjule bilder på telefonen uvurderlig, spesielt hvis du har barn eller venner som ofte bruker telefonen din.
Vi skal vise deg hvordan du gjemmer bilder på iPhone, iPad eller iPod.

Skjul bilder uten app

Den raskeste måten å skjule bilder på iPhone er også den enkleste, da det ikke krever noen ekstra programvare. Denne metoden fungerer også likt på iPhone som den gjør på iPad og iPod Touch. Vær imidlertid oppmerksom på at dette bare holder bilder fra å vises i Moments, Years og Collections. Skjulte bilder vil fremdeles være synlige når du surfer på albumene dine. Hvis du bruker iCloud Photo Library, vil eventuelle bilder på iPhone også bli skjult på andre enheter du måtte ha, inkludert iPad, iPod Touch og Mac.

Skjule bilder

1. Start Bilder-appen.

2. Trykk i øverste høyre hjørne av skjermen og velg hvilket bilde du vil gjemme. Du kan også gjøre dette for hvert bilde manuelt når du ser på en forhåndsvisning av et enkelt bilde.

3. Trykk på Del-ikonet i nedre venstre hjørne. I bunnen av menyen som kommer frem trykker du «Skjul», som ser ut som to rektangler som overlapper litt med en linje gjennom dem.

4. Trykk på Skjul bilde for å bekrefte. Skjulte bilder vil bli plassert i en ny Album-mappe som heter Skjult.

Gjør bildene synlige igjen

Å gjøre bilder synlige igjen er like enkelt som å gjemme dem.

1. Start Bilder-appen og gå til Album.

2. Trykk på Skjult mappe – avhengig av hvor mange album du har opprettet, må du kanskje bla for å finne den.

3. Velg bildet / bildene du vil synliggjøre.

4. Trykk på Del-ikonet og gjenta prosessen.

Sikkerhetskopi av Android telefoner

By | Utvalgte artikler | No Comments

Dersom du har mange bilder og andre viktige filer på telefonen din, eller skal levere den inn til reparasjon så er det viktig å passe på at du har sikkerhetskopier som ikke er for gamle og at du i det hele tatt har aktivert sikkerhetskopier.

På Android plattformen finnes det mange tjenester for sikkerhetskopiering, vi tar for oss google sin innebyggede sikkerhetkopiering av android operativsystemet og Google Photo som lar deg sikkerhetskopiere bilder og video (Gratis tjeneste med betalte tillegg).

Sikkerhetskopier Android innstillinger og apper

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
2. Trykk på System -> Avansert -> Sikkerhetskopiering.
3. Slå på sikkerhetskopitjenesten.

Dette blir sikkerhetskopiert

Fra Google sine nettsider:
Tjenester for sikkerhetskopiering er forskjellige.

Hvis sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google, krypteres de med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til enhetens skjermlås også til kryptering.

Hvis du sikkerhetskopierer til Google Disk, blir dette sikkerhetskopiert:

  • Data fra Google-kontakter
  • Google Kalender-aktiviteter og -innstillinger
  • Wi-Fi-nettverk og -passord
  • Bakgrunner
  • Gmail-innstillinger
  • Apper
  • Skjerminnstillinger (lysstyrke og hvilemodus)
  • Språk- og inndatainnstillinger
  • Dato og klokkeslett
  • Innstillinger og data for apper som ikke kommer fra Google (varierer fra app til app)

Sikkerhetskopier bilder og video med Google photo

 

NB: Mesteparten av teksten her er kopiert fra googles egen nettside. For oppdater informasjon og mer informasjon om spesifikke deler av google photo bør du besøke den originale kilden.

Hva er Google Photo?

  • En tjeneste for sikkerhetskopiering: Bildene og videoene dine blir lagret i Google Foto-biblioteket ditt.
  • Lagres privat: Bildene og videoene som sikkerhetskopieres fra enheten din, er private, med mindre du deler dem.
  • Synkronisering: Eventuelle endringer gjenspeiles på alle enhetene du synkroniserer. Eksempel: Hvis du redigerer et bilde på telefonen din og lagrer det, blir det seende likt ut på photos.google.com.

Slå sikkerhetskopiering og synkronisering på eller av

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
2. Logg på Google-kontoen din.
3. Trykk på menyen Meny øverst.
4. Velg Innstillinger -> Sikkerhetskopiering og synkronisering.
5. Trykk for å slå «Sikkerhetskopiering og synkronisering» på eller av.