Tag

nokia

Sikkerhetskopi av Android telefoner

By | Utvalgte artikler

Dersom du har mange bilder og andre viktige filer på telefonen din, eller skal levere den inn til reparasjon så er det viktig å passe på at du har sikkerhetskopier som ikke er for gamle og at du i det hele tatt har aktivert sikkerhetskopier.

På Android plattformen finnes det mange tjenester for sikkerhetskopiering, vi tar for oss google sin innebyggede sikkerhetkopiering av android operativsystemet og Google Photo som lar deg sikkerhetskopiere bilder og video (Gratis tjeneste med betalte tillegg).

Sikkerhetskopier Android innstillinger og apper

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
2. Trykk på System -> Avansert -> Sikkerhetskopiering.
3. Slå på sikkerhetskopitjenesten.

Dette blir sikkerhetskopiert

Fra Google sine nettsider:
Tjenester for sikkerhetskopiering er forskjellige.

Hvis sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google, krypteres de med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til enhetens skjermlås også til kryptering.

Hvis du sikkerhetskopierer til Google Disk, blir dette sikkerhetskopiert:

  • Data fra Google-kontakter
  • Google Kalender-aktiviteter og -innstillinger
  • Wi-Fi-nettverk og -passord
  • Bakgrunner
  • Gmail-innstillinger
  • Apper
  • Skjerminnstillinger (lysstyrke og hvilemodus)
  • Språk- og inndatainnstillinger
  • Dato og klokkeslett
  • Innstillinger og data for apper som ikke kommer fra Google (varierer fra app til app)

Sikkerhetskopier bilder og video med Google photo

 

NB: Mesteparten av teksten her er kopiert fra googles egen nettside. For oppdater informasjon og mer informasjon om spesifikke deler av google photo bør du besøke den originale kilden.

Hva er Google Photo?

  • En tjeneste for sikkerhetskopiering: Bildene og videoene dine blir lagret i Google Foto-biblioteket ditt.
  • Lagres privat: Bildene og videoene som sikkerhetskopieres fra enheten din, er private, med mindre du deler dem.
  • Synkronisering: Eventuelle endringer gjenspeiles på alle enhetene du synkroniserer. Eksempel: Hvis du redigerer et bilde på telefonen din og lagrer det, blir det seende likt ut på photos.google.com.

Slå sikkerhetskopiering og synkronisering på eller av

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
2. Logg på Google-kontoen din.
3. Trykk på menyen Meny øverst.
4. Velg Innstillinger -> Sikkerhetskopiering og synkronisering.
5. Trykk for å slå «Sikkerhetskopiering og synkronisering» på eller av.